​Grupul Softronic Craiova a semnat un contract cu compania Green Cargo din Suedia pentru a livra 100 de locomotive electrice până în 2030, scrie România Feroviară. Grupul Softronic a fost înființat în 1999 și este format din compania producătoare de material rulant Softronic și din transportatorul de călători Softrans. Green Cargo este compania logistică suedeză de stat, are 1.800 de angajați și afaceri anuale de 400 milioane euro.

Locomotiva Softronic livrata pentru Green CargoFoto: Romania Feroviara

Se negociază de două luni și jumătate pentru acest contract care este extrem de important pentru compania românească, mai ales că industria românească de profil a scăzut mult în ultimele trei decenii.

Iată ce spune compania

În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani.

Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic sunt dotate cu cele mai noi și performante echipamente, îndeplinesc toate cerințele reglementărilor feroviare de interoperabilitate și pot tracta trenuri grele în condițiile climei nordice.

Prima locomotivă Transmontana a fost construită în 2010, iar primele teste în Suedia au fost făcute în 2015. Green Cargo a comandat în 2017 primele două locomotive Softronic, iar comenzile ce au urmat vor face ca în 2022 să fie 16 locomotive craiovene în flota Green Cargo în 2022.