SRCF Craiova a primit o ofertă la procedura de licitație pentru reconstrucția și repararea viaductului Cârcea, situat pe linia CF Videle - Orșova, grav avariat în 2018, după deraierea unui tren privat de marfă. Valoarea estimată a contractului este 59,4 milioane lei.

Interventii la Carcea, in 2018Foto: CFR Infrastructura

Podul s-a prăbuşit parțial pe 12 august 2018, când pe el a intrat un tren de marfă cu 23 de vagoane, iar șase dintre ele au deraiat. De atunci se circulă doar pe firul I. În zonă, pe firul cu probleme, trenurile parcurg 5 km în 14 minute.

Podul se află la 9 km de gara Craiova, la 45 km de Caracal și la 200 km de București. Pe viaduct nu s-a mai circulat deloc între 12 august și 4 septembrie 2018, iar între Caracal și Craiova trenurile ocoleau în plus peste 30 km.

Viaductul se află la 200 km de București, pe magistrala 100 București - Timișoara unde trenurile fac și peste zece ore pe 533 km și sunt o mulțime de restricții de viteză.

Ce spune CFR SA

O asociere de firme Austria/România a depus ofertă pentru reconstrucția viaductului Cârcea.

Obiectiv:

Proiectare și execuție lucrări de reconstrucţie şi reparare a Viaductului Cârcea, consolidarea infrastructurii pe ambele fire, montarea tablierelor 1, 2 şi 3 noi pe firul I, execuţia căii pe firul I şi lucrări la instalaţiile aferente firului I.

Ofertant: asocierea STRABAG SRL – METABET CF SA

Valoare estimată: 59,4 milioane lei

Sursă finanțare: bugetul de stat

Termen contractual: 26 luni (proiectare, obținere avize, execuție lucrări)