Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare în 11 decembrie și au fost readuse trenurile Intercity, după opt ani de pauză. Ei bine, la trenul „Ștefan cel Mare” s-a defectat locomotiva, iar consecința a fost o întârziere totală de aproape două ore.

Tren IntercityFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Pentru zona Moldovei sunt două trenuri IC, care pleacă din Suceava, respectiv Iași. Vagoanele celor două trenuri se întâlnesc la Pașcani, unde formează o singură garnitură ce pleacă apoi spre București. La Pașcani staționarea programată este de 17 minute.

Trenul Trenul IC 552 a plecat din Suceava la 5.45, însă în zona Dolhasca locomotiva s-a defectat. Trenul a ajuns cu o întârziere de peste 90 de minute la Pașcani, gară unde a preluat ramura de Iași, evident și ea întârziată din cauza problemei garniturii de la Suceava, scrie Monitorul de Suceava. Informația a fost preluată și de Club Feroviar, iar întârzierile sunt confirmate de datele de pe Infofer.ro.

Trenul a plecat din Pașcani cu 98 de minute întârziere și a mai acumulat alte 20 de minute până la București Nord, unde a ajuns la 13.25, în loc de 11.27.

Practic, pentru cine a plecat de la Suceava cu acest tren, călătoria până în Capitală a durat mai mult de șapte ore și jumătate, iar pentru cine a plecat de la Iași, drumul a durat opt ore.

Trenurile IC folosesc vagoane de InterRegio, pentru că nu există vagoane mai noi. Prețul biletelor este în medie cu 15% mai mare, dar nu este vreun plus de confort față de trenurile InterRegio din 2022.