Cea mai bogata persoana din Australia, Gina Rinehart isi sporeste avearea cu un milion de dolari australieni la fiecare jumatate de ora (775.000 euro) sau 1,5 milioane de euro pe ora, potrivit clasamentului celor mai bogati 200 de australieni.

Mostenitoarea imperiului minier Hancock Prospecting, specializat in minereu de fier, Gina Rinehart este, de asemenea, cel mai mare actionar al grupului australian de presa Fairfax, principalul concurent al lui Rupert Murdoch.

La 58 de ani, ea dispune de active estimate la 29.1 miliarde de dolari australieni (22,6 miliarde de euro), cu o crestere de 65% intr-un an, potrivit clasamentului celor mai bogati 200 de australieni intocmit de Institutul BRW.

"Crestereaaverii saleesterezultatulinvestitiilor straine inproiectenoi,al cresterii productieisi a scumpirii minereului de fierin ultimele sase luni",explicaBRW.

Potrivit clasamentuluiForbes din martie 2011,doamnaRineharta fostpe pozitia a patra, printrecele mai bogatefemei dinlume,dupăamericancele Christysi Alice Walton,moştenitoarealanţuluidehipermarketuriWalmartşi a frantuzoaiceiLilianeBettencourt,moştenitoareagrupuluiL'Oreal.

Rinehart esteacumcea mai bogata femeiedinlume,potrivitBRW.