​Facebook a anuntat la conferinta F8 din San Francisco cateva schimbari majore in designul site-ului, inclusiv in modul de afisare a profilului utilizatorului care va fi sub forma unei cronologii multimedia. In plus, cei care au cont vor putea urmari in timp real ce fac prietenii lor pe Facebook, ce melodii asculta, la ce clipuri se uita, compania dorind astfel sa-i tina pe oameni cat mai mult pe site. In SUA si Canada pot fi urmarite prin intermediul Facebook filme de pe Netflix si pot fi ascultate melodii prin Spotify. Ramane de vazut cum vor primi fanii Facebook modificarile si cati vor fi deranjati de (prea) desele schimbari.

Zuckerberg vrea sa transforme Facebook intr-un "centru multimedia"Foto: Reuters

Zuckerberg prezinta noul Timeline

Zuckerberg prezinta noul Timeline

Foto: Reuters

Mark Zuckerberg a prezentat la conferinta F8 una dintre cele mai mari schimbari si anume cea legata de modul in care profilurile utilizatorilor sunt afisate. Noul tip de prezentare (numit Timeline) este multimedia si se vrea a fi o istorie a vietii fiecaruia, in functie de continutul foto, video si audio postat pana acum pe Facebook. Aceasta noua functie va aparea treptat in urmatoarele saptamani la toti utilizatorii, iar Zuckerberg a prezentat-o incantat si a aratat la conferinta F8 cum arata propriul Timeline. Utilizatorii vor putea alege ce continut pot vedea anumiti prieteni.

O alta schimbare majora tine de faptul ca in dreapta pe pagina apare un "ticker", o coloana in care poti afla ce fac prietenii tai pe Facebook in timp real. Zuckerberg spune ca de ani buni, utilizatorii dau Like pe Facebook la diverse lucruri - link-uri audio, video, foto -insa acum a venit vremea ca acest continut media sa fie urmarit pe Facebook simultan cu mai multi prieteni.

Fondatorul Facebook anunta practic o schimbare de orientare a retelei pe care spune ca vrea sa o transforme intr-un "media hub", un centru multimedia in care utilizatorii sa faca streaming de continut audio si video de pe site-uri specializate care sunt integrate intr-o noua platforma multimedia.

Practic, utilizatorii vor putea viziona direct pe Facebook filme de pe Netflix si vor putea asculta melodii de pe Spotify, spune fondatorul retelei care s-a aratat entuziasmat de schimbari si spune ca e o zi istorica pentru Facebook.

Anuntarea acestui sir de modificari a fost primita in piata si cu indoiala fiindca multi se intreaba cum vor primi utilizatorii multele schimbari de design. Vor fi cu siguranta destui care vor considera ca pagina este mult prea incarcata iar altii vor fi suparati ca se schimba designul cu care se obisnuisera. Facebook a facut multe modificari la partea de setari in ultimele saptamani si si-a atras mania multora, dar reteaua spune de ceva timp ce schimbarile pe care le face au fost criticate de o foarte mica parte dintre utilizatori. Totusi, cand ne gandim ca sunt circa 800 de milioane, chiar si o mica parte devine mare.

In Romania sunt peste 3,7 milioane de utilizatori de Facebook.