​Bill Gates, fondatorul Microsoft, a vorbit intr-un interviu la ABC despre relatia cu Steve Jobs si despre modul in care l-a ajutat pe regretatul CEO al Apple sa creeze Mac-ul. Jobs l-a caracterizat pe Gates in biografia sa ca fiind lipsit de imaginatie, "un om care nu a inventat nimic niciodata, insa fura in mod rusinos ideile altora". Bill Gates nu a dorit sa raspunda agresiv la aceasta caracterizare si a spus ca il respecta mult pe Jobs pentru tot ce a facut, adaugand ca acesta a avut momente grele in care produsele Apple erau in pericol sa nu reziste pe piata din cauza preturilor mari dictate de pozitionarea premium.

Bill GatesFoto: Reuters

Gates a dat un interviu in emisiunea "This Week with Christiane Amanpour" la ABC si a fost intrebat despre miscarea Occupy Wall Street", dar si despre relatia cu Steve Jobs si caracterizarea deloc magulitoare facuta de fostul CEO al Apple in memoriile publicate saptamana trecuta.

"Am lucrat impreuna cu Steve pentru a crea Mac. Am avut mai multi oameni la proiect, dar noi am creat software-ul esential pentru el", a spus Gates la ABC. "In cursul celor 30 de ani in care am lucrat impreuna a spus multe lucruri frumoase despre mine, dar si lucruri dure", adauga fondatorul Microsoft.

"De cateva ori s-a confruntat cu problema legata de faptul ca produsele Apple erau plasate premium ca pret, astfel incat exista pericolul sa nu reziste in piata", spune Bill Gates care adauga ca Steve Jobs a fost deranjat de faptul ca Microsoft a reusit sa faca volume atat de mari de vanzari si de multe ori Jobs se considera ca fiind "baiatul bun", iar cei de la Microsoft sunt "baietii rai".

Gates nu a vrut sa raspunda agresiv caracterizarii facute de Jobs in memorii " Il respect pe Steve, nimic din ce a spus nu ma deranjeaza."

Interesant este ca in 1997 o infuzie de capital de la Microsoft, negociata de Steve Jobs, a scos Apple dintr-o mare incurcatura financiara.

Aici puteti vedea interviul, despre Jobs se vorbeste incepand cu minutul 6:12