​Google a deschis la Melbourne impreuna cu operatorul australian telecom Telstra primul magazin stradal din lume dedicat exclusiv produselor cu Android, scrie presa de la antipozi care noteaza ca acest magazin de 154 mp se doreste a fi un prim rival pentru celebrele magazine Apple. Androidland se vrea a fi un loc in care vizitatorii pot testa multe telefoane si tablete cu Android, insa pot si experimenta Google Earth sau pot juca Angry Birds pe ecrane uriase, scrie The Australian.

Cei de la Telstra spun ca interesul a fost atat de mare in ultimele 12 luni pentru produsele cu Android incat s-a considerat necesar ca un astfel de magazin sa fie inaugurat.

Ei mai spun ca nu este un simplu magazin unde produsele sunt expuse, ci exista oameni de vanzari bine pregatiti sa explice clientilor detalii despre produsele cu Android. In plus, clientii pot testa smartphone-uri si tablete cu Android dar pot sa navigheze pe Google Earth pe un ecran de mari dimensiuni sau pot sa joace Angry Birds pe un display urias.

La magazin pot fi testate terminale ale unor companii precum Samsung, HTC, Sony Ericsson, Motorola si LG. Deschiderea tine foarte mult de o strategie de marketing, una care-si propune sa testeze reactia pietei la un astfel de concept de retail. Ramane de vazut daca astfel de magazine vor fi deschise si pe alte continente.