Samsung a obtinut pana la urma dreptul de a vinde in Australia tableta Galaxy 10.1 dupa cinci luni de lupte in justitie cu Apple care o acuza de plagiat. Samsung poate sa profite de perioada sarbatorilor lansand tableta pe piata din Australia, insa in peste zece tari exista procese in care cele doua companii se acuza de plagiat atat pentru smartphone-uri si tablete, cat si pentru diverse tehnologii telecom, informeaza Reuters.

Samsung Galaxy Tab 10.1Foto: Reuters

Samsung trebuia sa lanseze in vara tableta Galaxy Tab 10.1 in Australia, insa Apple a chemat in justitie compania asiatica, motivand ca tableta este un plagiat dupa iPad 2. Dupa o serie de decizii preliminare, Inalta Curte a decis ca Samsung are dreptul sa vanda Galaxy Tab 10.1, compania putand sa profite de putinele zile ramase pana la Craciun.

Samsung si Apple sunt angrenate intr-un razboi dur al patentelor care s-a concretizat prin 30 de procese intentate in peste zece tari din aprilie si pana in prezent. Disputa pare fara sfarsit, iar justitia a dat Apple dreptate in mai multe randuri, daca e sa tinem un fel de "scor".

Recent, justitia franceza a respins cererea Samsung ca vanzarile de iPhone 4S sa fie oprite in Hexagon. Mai mult, Samsung va trebui sa plateasca Apple cheltuieli de judecata in suma de 100.000 euro.

In SUA, Apple a cerut recent interzicerea vanzarilor de smartphone-uri Galaxy, tot pe motive de plagiat, insa pana la urma solicitarea a fost respinsa. Dispute mediatizate au mai fost in tari precum Germania, Olanda si Italia.