Compania ungara de IT Graphisoft a dezvelit la Budapesta o statuie din bronz in onoarea lui Steve Jobs ca multumire pentru ajutorul oferit de acesta in momente cheie din istoria companiei. Statuia de 2,2 metri inaltime se gaseste intr-un parc tehnologic din capitala Ungariei.

Statuia lui Steve Jobs de la BudapestaFoto: Reuters

"Steve Jobs a facut ca informatica sa devina accesibila tuturor, mai intai pe birourile noastre si apoi in buzunare", spune Gabor Bojar, fondatorul companiei care a venit cu ideea de a ridica statuia.

Statuia realizata de artistul maghiar Erno Toth are 2,2 metri inaltime si 180 kg greutate. Graphisoft, companie ale carei soft-uri sunt folosite pe scara larga de arhitecti, a ales sa il omagieze pe Jobs care a ajutat firma la inceputurile sale, avand un rol important in succesul ei.

Compania ii datoreaza multe lui Steve Jobs care i-a vazut standul la editia din 1984 a targului de tehnologie CeBit Hannovra si a ramas impresionat. Apple a ajutat mica firma ungara cu bani si computere intr-un moment dificil cand tehnologiile avansate nu se gaseau in aceasta parte a Europei.

Compania ii datoreaza enorm lui Steve Jobs care i-a lasat pe maghiari sa-si instaleze prima versiune a soft-ului ArchiCAD pe computerul Lisa, un predecesor al Macintosh.