Facebook opreste tranzactionarile pe pietele secundare, semn ca mult-asteptata listare care se va petrece in luna mai este pe ultima suta de metri, scrie CNN. Cea mai mare retea sociala ar putea strange zece miliarde dolari din IPO, compania fiind evaluata la peste 100 miliarde dolari.

WSJ scrie ca nu este clar in ce perioada din mai va intra Facebook pe bursa, mai ales ca data exacta nu depinde direct de companie, ci de autoritatea Securities and Exchange Commission. Facebook face insa pasi importanti si opreste saptamana aceasta tranzactionarea actiunilor sale pe pietele secundare, astfel incat sa aiba suficient timp pentru a intocmi o lista clara cu toti actionarii sai.

Facebook a depus in februarie actele pentru intrarea pe bursa, iar IPO-ul este cel mai asteptat din ultimii ani. Facebook are 850 de milioane de useri, iar anul trecut a obtinut venituri de 3,7 miliarde dolari si profit de un miliard.

Compania a fost data in judecata de Yahoo! pe 12 martie pe motiv ca ar fi incalcat zece brevete de inventie detinute de gigantul web aflat de ani buni in declin. Facebook avertiza ca acest proces poate avea un impact "material" asupra afacerilor sale. Yahoo! sustine ca Facebook incalca brevete legate de mesagerie si publicitate si spune ca reteaua sociala a crescut foarte mult si datorita tehnologiilor Yahoo! pe care le folosea ilegal.