Google il sarbatoreste printr-un doodle special pe Keith Haring, un apreciat artist grafician care s-a remarcat in anii 70' prin desenele din metroul new york-ez si a devenit cunoscut datorita expozitiilor si prin faptul ca l-a avut ca mentor pe marele Andy Warhol. In 1988 a fost diagnosticat cu SIDA si a murit in 1990, insa in ultimii doi ani a facut o campanie intensa pentru a atrage atentia asupra pericolelor acestei boli putin cunoscute atunci.

Google a facut un doodle in cinstea artistului Keith HaringFoto: Google

El s-a nascut pe 4 mai 1958 in statul Pennsylvania. A intrat in atentia publicului la sfarsitul anilor 70' prin desenele din metroul new york-ez si a fost mereu de parere ca lucrarile sale trebuie sa fie accesibile publicului larg.

In 1986 si-a deschis in SoHo un magazin in care se vindeau diverse lucruri ilustrate de el, precum tricouri, postere sau jucarii, printre clienti numarandu-se si Madonna.

In 1988 a fost diagnosticat cu SIDA, iar in 1990 a murit, insa in ultimii doi ani si-a folosit imaginea si lucrarile pentru a atrage atentia asupra acestei boli. A infiintat o fundatie care sa ajute financiar organizatiile care lupta impotriva SIDA si a profitat de desele expozitii si aparitii pentru a explica publicului ce inseamna SIDA.

Printre ultimele sale lucrari se numara atat picturi executate intr-o biserica din Italia, cat si animatii pentru popularul show american de televiziune Sesame Street,