Cunoscutul producator de console de jocuri Nintendo a anuntat o noua strategie de afaceri si spune ca va lansa o retea sociala specializata dedicata fanilor jocurilor video, totul in speranta de a-si reveni dupa cativa ani grei si dupa primele pierderi anuale din istorie. Reteaua numita Miiverse este gandita pentru ca posesorii de copnsole Wii U sa intre rapid in legatura, insa schimbarea fundamentala tine de viitor fiindca se vrea ca reteaua sa fie accesibila si posesorilor de smartphone dar si pe PC-uri.

Nintendo anunta in aprilie primele pierderi anuale din istoria companiei, de vina fiind parcursrul mult sub asteptari al consolei 3DS, dar si faptul ca foarte multi fosti fani ai consolelor de jocuri prefera sa joace pe smartphone.

Parerea generala in piata este ca Nintendo nu a tinut pasul cu rapidele schimbari din piata si acum este posibil ca noutatile anuntate sa vina prea tarziu. Sefii Nintendo au anuntat lansarea unei retele sociale de continut numita Miiverse, un univers in care la inceput posesorii noii console Wii U vor putea face schimb de informatii si pot sa discute cum sa depaseasca anumite nivele din joc.

O schimbare fundamentala tine de faptul ca Miiverse va fi in curand disponibila nu doar pentru cei care au cumparat console ale Nintendo, ci si posesorilor de smartphone-uri de diverse marci si numerosilor useri de PC.

Reteaua Miiverse ofera trasaturi similare cu reteaua foarte cunoscuta a celor de la Sony (PlayStation Network) care este utilizata de peste 70 de milioane de persoane. Reteaua a fost in 2011 subiectul unui imens scandal de hacking.