Google a cerut Samsung Electronics sa schimbe designul smartphone-urilor si tabletelor pentru a le face sa semene mai putin cu produsele concurente de la Apple, potrivit unor e-mail-uri dezvaluite in cadrul procesului dintre Apple si compania sud-coreeana, informeaza Bloomberg, citata de Mediafax. Apple a introdus mesajele e-mail drept dovezi in cea de-a treia saptamana a procesului impotriva Samsung, judecat in fata unui juriu federal in San Jose, California. Google nu a comentat inca aceste informatii.

Unul dintre avocatii Apple, Harold McElhinny, a prezentat miercuri in instanta un e-mail intern al Samsung din februarie 2010 in care se vorbeste despre comentariile "designerului sef Cho" dupa ce ar fi participat la o sedinta cu reprezentanti ai Google, informeaza Bloomberg.

"Din moment ce seamana prea mult cu Apple, s-o faceti vizibil diferita incepand cu partea din fata", se arata in e-mail, care se refera la una dintre tabletele produse de compania sud-coreeana.

Audiat ca martor, designerul Samsung Kim Jin Soo a declarat in instanta ca nu a mai vazut mesajul e-mail prezentat de avocatul Apple.

El a indicat insa ca schimburile de mesaje ar fi putut avea loc la un nivel superior in ierarhia companiei. Un al doilea mesaj, trimis cu o saptamana mai tarziu, face referire si la telefoane.

"Va anunt directivele sefului de echipa care a fost la intalnirea de ieri cu directorii executivi (...) trebuie sa raspundem chestiunii de similaritate a design-ului la seria S", se spune in e-mail, iar Kim a confirmat ca mesajul se refera la smartphone-urile dezvoltate de compania sud-coreeana.

Kim a declarat in instanta ca nu isi aminteste sa fi primit astfel de directive de la sefii sai si ca documentele sunt o noutate pentru el.

Purtatorul de cuvant al Google, Jim Prosser, nu a raspuns solicitarilor Bloomberg pentru comentarii.

Apple si Samsung au intrat in cea de-a treia saptamana a unui proces care are loc in San Jose, California, in care se acuza reciproc de incalcarea unor brevete si in care Apple cere daune de peste 2,5 miliarde de dolari.