​Facebook a finalizat procesul de preluare a aplicatiei foto Instagram pentru care oferta facuta in primavara valora un miliard de dolari, insa a scazut la circa 700 milioane dolari din cauza diminuarii consistente a cotatiilor actiunilor celei mai mari retele sociale. Prin Instagram utilizatorii pot aplica diverse filtre foto pozelor pe care le fac cu smartphone-ul sau tableta si apoi le pot posta rapid pe retelele sociale.

Facebook anunta in aprilie ca vrea sa cumpere aplicatia de photo sharing Instagram pentru 300 milioane dolari cash si 23 de milioane de actiuni. Estimarile de atunci aratau ca Facebook va plati circa un miliard in total pentru Instagram, insa suma a scazut cu aproape 300 milioane dolari din cauza parcursului foarte slab al actiunilor Facebook.

La listare, in mai, pretul unei actiuni era de 38 dolari, a atins maximul in prima zi de tranzationare (45 dolari) si apoi a coborat puternic, atingand noi minime. Acum, o actiune Facebook valoreaza sub 19 dolari, iar minimul istoric a fost atins in urma cu cateva zile cand pretul a coborat sub 18 dolari.

Instagram a fost creata de Kevin Systrom si Mike Krieger in 2010, din octombrie 2010 este pe App Store, iar din aprilie 2012 este pe Android Market (Google Play).

Prin Instagram utilizatorii pot aplica diverse filtre foto pozelor pe care le fac cu smartphone-ul sau tableta si apoi le pot posta rapid in diverse retele sociale: Facebook, Twitter, Flickr, Foursquare si Tumblr. Desi mai exista destule aplicatii care fac lucruri similare - Picplz, Path, Camera Awesome sau Hipstamatic - Instagram are mult mai multi useri pentru ca este foarte usor de utilizat si merge extrem de rapid.