​Seful Amazon, Jeff Bezos, a confirmat faptul ca la vanzarea tabletelor Kindle Fire nu se obtine profit, insa acest lucru se rezolva dupa ce userii incep sa foloseasca tableta si sa cumpere aplicatii ale companiei, a spus el intr-un interviu pentru BBC. Compania a lansat un nou e-reader numit Kindle Paperwhite in Europa si a adus pe cateva tari de pe continent un serviciu stil "biblioteca online".

Amazon Kindle PaperwhiteFoto: Amazon

"Vindem hardware-ul pe cheltuiala noastra, deci vorbim pe break-even pe partea de hardware", a spus Jeff Bezos, CEO al Amazon, confirmand cele scrise de presa, cum ca Amazon nu face profit din vanzarea propriu-zisa a tabletei Kindle Fire care a surprins pe multi la lansare datorita preturilor mici.

"Vrem sa facem bani cand oamenii folosesc terminalele noastre, nu cand le cumpara", spune seful companiei, adaugand ca profitul vine din vanzarile de carti, jocuri, muzica si diverse alte aplicatii comercializate de companie.

Modelul de afaceri este considerat de multi ca fiind riscant, in opozitie cu tacticile unor companii precum Apple care vand produsele la preturi premium, reusind sa faca profituri importante inca de la vanzare.

Bezos a facut declaratiile la un eveniment de lansare pe cateva piete europene a unui nou e-reader numit Paperwhite, model care se lanseaza in Marea Britanie, Germania si Franta impreuna cu un serviciu stil biblioteca electronica prin care posesorii de Kindle pot imprumuta o carte pe luna. In Franta noul e-reader costa 129 euro in versiunea WiFi, iar tableta Kindle Fire HD costa de la 199 euro.

Bezos spune ca datele arata ca cei care isi cumpara e-reader Kindle citesc de patru ori mai mult, insa continua sa cumpere si carti tiparite. "Guttenberg inca ar recunoaste cartea fiindca nu s-a schimbat prea mult in ultimii 500 de ani".

Kindle Paperwhite are ecran de 6 inch, ecranul are si iluminare noctura, iar bateria tine pana la opt saptamani. In SUA preturile pornesc de la 119 dolari.