Motorul de cautare Google ureaza utilizatorilor sai "An nou fericit!" printr-un logo special, in care sunt prezentate atat personaje istorice, personalitati din lumea stiintei, cat si personaje de poveste, pe pagina din India fiind insa plasata o lumanare in semn de compasiune fata de studenta ucisa, informeaza Mediafax.

Logo Google de Anul nouFoto: Captura Google

Google i-a adus impreuna, pentru a marca trecerea in noul an, pe fostul presedinte american Abraham Lincoln, pe Dracula si Alba ca Zapada, dar si pe Scufita Rosie sau aviatoarea Amelia Earhart. Noul Google doodle este o compilatie a logo-urilor - in numar de 35 - realizate de celebrul motor de cautare de-a lungul anului 2012.

Astfel, imaginea contine o parte dintre logo-urile folosite in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, dar si fermoarul interactiv prin care au fost marcati cei 132 de ani de la nasterea lui Gideon Sundback.

Tinand insa cont de starea conflictuala din India, cauzata de moartea unei studente indiene, victima a unui viol in grup, Google a decis sa nu posteze noul logo si pe pagina sa din India. In schimb, pentru a arata compasiunea, Google a plasat o lumanare chiar sub casuta de cautare.

Google isi schimba logo-ul cu diferite ocazii, pentru a serba un anumit eveniment important sau o personalitate. Denumirea desenelor care inlocuiesc logo-ul sau obisnuit este "doodle" (mazgalitura).

Printre evenimentele sau personalitatile pe care Google le-a celebrat prin logo-uri speciale in 2012 se afla: 161 de ani de la prima publicare a romanului "Moby Dick", 165 de ani de la nasterea lui Bram Stoker, creatorulul romanului "Dracula", 115 ani de la nasterea aviatoarei Amelia Earhart, a 14-a aniversare a Google, 200 de ani de la nasterea scriitorului Charles Dickens, 172 de la nasterea pictorului Auguste Rodin, Ziua Pamantului si 46 de ani de la prima difuzare a seriei "Star Trek".