YouTube vrea sa introduca un sistem de abonamente prin care anumite canale sa poata fi urmarite doar dupa achitarea unei taxe lunare cuprinsa intre un dolar si cinci dolari, relateaza presa internationala, pornind de la o stire aparuta pe Advertising Age. Google a confirmat ca se gandeste mereu la noi moduri de a obtine venituri, iar sursele spun ca acest model de business ar putea functiona din primavara.

Sursele citate spun ca Google a vorbit cu o serie de furnizori de continut video si le-ar fi propus un model de business cu abonamente, veniturile urmand sa fie impartite intre YouTube si furnizorul de continut intr-un raport 45%:55%.

Se vorbeste ca, in functie de canalul video si de continutul de pe acesta, abonamentul lunar va fi intre unu si cinci dolari, iar Google a mentionat doar ca "diversele tipuri de continut necesita diverse modele de plata", insa nu a confirmat sumele si nici momentul cand abonamentele intra in vigoare. Sursele spun insa ca vorbim de al doilea trimestru din 2013.

Google a incercat, si in mare parte a reusit, sa aduca in ultimii ani continut mai de calitate, incurajand companii mari din industria media sa-si faca propriile canale. Aceste companii ar fi multumite sa profite financiar de traficul bun de pe YouTube si acest site va intra in concurenta cu serviciul de streaming video Netflix care pe plan mondial are cam 30 de milioane de abonati.