Sony a vandut primul super televizor cu tehnologia 4K la pretul de 26.000 euro, iar pana la final de an ar putea fi vandute zece exemplare din acel terminal si cateva sute din alte doua modele mai ieftine, tot 4K, a spus seful pe Romania, Lucian Radulescu, la cel mai mare eveniment organizat de companie pana acum in tara. Grupul nipon a lansat oficial in tara atat tableta Xperia Tablet Z, cea mai subtire tableta cu ecran de 10 inch, dar si smartphone-ul Xperia Z care rezista o jumatate de ora in apa.

Sony XPeria Tablet ZFoto: Sony

Televizoare de o claritate uluitoare si cu preturi uluitoare

"Noile televizoare cu tehnologie 4K vor fi dispnibile in iunie sau iulie, dar tehnologia Triluminos pe full HD intra in aprilie (...) Cel cu diagonala de 65 inch va costa cam 7-8.000 euro, iar cel de 55 inch va fi de sub 5.000 euro", spune Lucian Radulescu care estimeaza ca romanii vor cumpara anul acesta cateva sute de televizioare 4K.

Sony Bravia de 84 inch cu tehnologia 4k

Sony Bravia de 84 inch cu tehnologia 4k

Foto: Sony

Primul model lansat, cel cu diagonala de 2,14 metri, costa 26.000 euro si si-a gasit primul client. "Mi-am fixat un target personal de zece unitati pentru acest televizor, ma bazez pe faptul ca cel mai greu este sa vinzi prima bucata fiindca vorbim de clienti care sunt lideri in grupul lor si sigur si altii le vor urma exemplul. La acest tip de televizoare vorbim de un ciclu special de viata, se vinde bine imediat dupa lansare, daca produsul ajunge sa fie vechi de un lumea deja il asteapta pe cel nou si nu mai cumpara", spune Radulescu, sef al Sony pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Sony a prezentat la jumatatea lui martie in tara modelul BRAVIA KD-84X9005, cu diagonala de 2,14 metri si rezolutie de 8,29 megapixeli, de patru ori mai mare decat Full HD. Pretul este de 26.000 euro

Compania spune ca, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, pe noul model BRAVIA 4K privitorii nu vor sesiza pixelii. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran (la 1,5 m) la jumatatea distantei recomandata pentru televizoarele Full HD, pentru care distanta de vizionare recomandata este de trei ori mai mare decat inaltimea ecranului.

Ecranul LCD de 214 centimetri, cel mai mare ecran din clasa superioara de televizoare din industrie, are o rezolutie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare fata de un ecran Full HD, cu 52 ppi (pixeli per inci).

Tableta rezistenta la apa

Modelul lansat acum in Romania, Xperia Tablet Z, are ecran de 10,1 inch, dispune de tehnologia LTE (Long Term Evolution), grosimea ei este 6,9 mm, iar greutatea este de 495 g. Tableta are camera foto de 8 MP si dispune de functia One-Touch care iti permite sa transferi continut de pe tableta HD pe televizor, la boxe sau pe smartphone, printr-o singura atingere intre device-uri

Tableta va ajunga in Romania la finalul lunii mai, dorinta companiei fiind ca aceasta sa ajunga in acelasi timp la operatori si in retail. Pretul de pornire va fi de peste 500 euro, insa nu a fost comunicat inca pentru Romania.

"Zona de tablete premiun este inca de nisa in Romania fiindca discutam despre doi-trei competitori in total care fac majoritatea vanzarilor si ofertele operatorilor nu le-au adus intr-un segment favorabil", spune Larisa Zota, manager pentru produse mobile la Sony Romania. Ea estimeaza ca acest segment, inc are se incadreaza si Sony, reprezinta 10% dintr-o piata totala a tabletelor dominata clar de produsele "no-name" sau cele de dimensiuni mici.

"Fiind un produs de varf nu vom depasi cateva sute de bucati, poate o mie in 2013, dar este totusi o estimare ambitioasa, tinand cont ca pretul este peste medie", adauga ea, referindu-se la previziunile de vanzari.

Smartphone-ul Xperia Z

Sony a prezentat smartphone-ul XPeria Z pe care spera sa il aduca in retail in cateva saptamani, pretul recomandat 600-650 euro

Modelul dispune de noul ecran ¬Reality Display¬ Full HD 1080p de 5 inch si de procesorul de imagine BRAVIA Engine 2. De asemenea, Xperia Z este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon S4 Pro pentru multitasking, o camera de 13 MP si conectivitate 4G LTE. Noul telefon rezista in apa la o adancime de un metru pana la 30 de minute.

Televizoarele mari, vedetele lui 2012 la Sony

"Am crescut pe diagonale mari de televizoare (peste 40 de inch), am crescut mult la partea de casti audio, la segmentul foto de peste 400 lei si am avut cresteri de pana in 10% in zona de tablete si de Vaio", spune seful Sony Romania, referindu-se la categoriile care au mers cel mai bine in 2012.

Despre segmentul Ultrabook, Radulescu spune ca a avut un debut fulminant, insa a stagnat spre final de an fiindca in acea perioada sunt mai multe promotii in zona de laptop-uri de volum, mai ieftine, iar cei care au vrut sa faca achizitii le-au preferat pe acestea.

Intrebat despre ce produse Sony vor merge cel mai bine in 2013, Lucian Radulescu a spus ca e vorba de televizoarele cu diagonala mare si cele cu functia Triluminos "Ne asteptam ca piata totala sa creasca pe acest segment cu 30%, iar noi la Sony ne-am propus triplarea vanzarilor"