Star Taxi, aplicatia mobila creata de Ascend NetSolutions si care permite comanda unui taxi direct de pe smartphone, fara sa mai suni la dispecerat, implementeaza pentru prima data in Romania plata cu cardul direct din aplicatie. Solutia de plata este furnizata de PayU si utilizatorii trebuie sa faca update la aplicatia Star Taxi si sa introduca datele de card.

Disponibila gratuit, aplicatia Star Taxi permite unui utilizator sa isi comande un taxi licentiat, sa vada pozitia lui pe harta in timp real, sa aleaga un anumit sofer pe baza comentariilor si a calificativelor acestuia, acordate de clientii anteriori si sa comunice prin chat cu acesta daca este necesar.

Star Taxi a fost dezvoltata din punct de vedere tehnic de Ascend NetSolutions si implementarea a fost facuta de FDSV Online SRL

Pentru a folosi noua functionalitate, utilizatorii Star Taxi trebuie sa faca un update la aplicatia instalata pe telefon. Plata cu cardul a calatoriei se efectueaza direct din aplicatie, in cativa pasi simpli si in deplina siguranta, astfel:

  •  Utilizatorul introduce datele de card in aplicatie. Va avea nevoie sa tasteze adresa de email, o parola si un cod de securitate personal. (Datele sunt in siguranta, procesarea cardului se face prin PayU si nici Star Taxi, nici PayU nu stocheaza aceste date)
  •   Selecteaza "Card" ca metoda de plata atunci cand comanda taxiul
  •   Cand ajunge la destinatie, utilizatorului i se afiseaza in aplicatie cat costa cursa, are posibilitatea de a rotunji suma pentru a lasa ceva in plus soferului pentru serviciile bine prestate (daca doreste) si da "Slide to pay"
  •   Dupa ce plata a fost efectuata, utilizatorul va primi o chitanta pe email.

Aplicatia Star Taxi are, pana in prezent, peste 100.000 de descarcari pe platformele iOS si Android. Aproximativ 1.500 de soferi sunt disponibili, prin intermediul aplicatiei, in cele sase orase in care Star Taxi este prezenta: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi. In cele sase luni de la lansare au fost plasate 750.000 de comenzi prin intermediul aplicatiei.

Aplicatia Star Taxi este dezvoltata de compania FDSV Online SRL.

PayU este furnizor de solutii eCommerce integrate, detinut de Naspers Ltd, un grup multinational, cu operatiuni in 131 de tari in domenii ca media, Internet sau eCommerce.

PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online pentru peste 18.000 de companii in Europa, Asia si Africa.