Retailerul Amazon va angaja 70.000 de persoane in depozitele sale pentru finalul de an, numarul fiind cu 40% peste cel de anul trecut, scrie Reuters. Amazon si alti mari retaileri americani angajeaza in lantul de distributie un numar mare de oameni pentru a face fata fluxului de vanzari din saptamanile dinaintea sarbatorilor de iarna.

Salariile sunt de circa 11 dolari/ora, iar angajatii sezonieri vor lucra in cele 89 de depozite ale retailer-ului ce realizeaza in ultimele trei luni ale anului peste 35% din cifra anuala de afaceri.

Amazon spune ca cererea mare o determina sa creasca numarul de angajati sezonieri din depozite, dar si sa transforme cateva mii de posturi temporare, in posturi full-time.

Amazon avusese in Q2 2012 profit de 7 milioane dolari, insa in iulie a anuntat pierderi de 7 milioane dolari pentru Q2 2013, justificate si prin faptul ca s-au facut investitii in depozite si in noi centre de date si automatizari.

Totusi, vanzarile au avansat cu 22% pe plan mondial, spre 15,7 miliarde dolari pentru intervalul aprilie-iunie. In America de Nord cresterea a fost de 30%, iar in restul lumii avansul a fost de 13%, in timp ce pentru trimestrul trei estimarile de vanzari sunt intre 15,45 si 17,15 miliarde dolari.