Adobe anuntase la inceput de octombrie ca a fost victima unui atac cibernetic sofisticat in urma caruia hackerii au obtinut date despre 2,9 milioane de clienti ai companiei, insa acum a revenit si a explicat ca e vorba de 38 de milioane de conturi, scrie Reuters. Producatorul de software de business a spus ca hackerii au obtinut si o parte din codul sursa al soft-ului de editare foto Photoshop. Indiferent de cat de multe informatii sensibile au fost furate, atacul ii va da de furca companiei la partea de imagine.

Compania spune ca hackerii au obtinut numele de useri si parole criptate de la 38 de milioane de conturi si au accesat si detalii legate de conturi ce nu au mai fost folosite de doi ani sau chiar mai multi.

Compania a explicat ca la inceput de octombrie a comunicat doar despre 2,9 milioane de conturi fiindca doar acelea erau confirmate, iar analizele care au urmat au aratat ca lucrurile stau mult mai grav.

In cazul celor 2,9 milioane de conturi despre care s-a vorbit la inceput de octombrie Adobe sopune ca hackerii au obtinut numere criptate de carduri de credit si debit, data de expirare a produsului folosit si alte date despre comenzi. Pentru restul de 35,1 milioane de conturi ar fi fost afectate doar numele de user si parola, insa intr-o forma criptata.

Adobe a resetat parolele conturilor clientilor afectati, iar au primit si vor primi pe mail schimbarile.

Compania spunea la inceput de octombrie ca investigheaza si accesul ilegal pe care atacatorii l-au avut in codul sursa al unor produse cunoscute precum Acrobat si ColdFusion. Acum adauga si ca o parte a codului sursa pentru celebrul Photoshop a fost afectat.

Adobe are peste 11.000 de angajati si a avut venituri de peste 4 miliarde dolari anul trecut.