Un tanar britanic cauta cu disperare un hard disk pe care l-a aruncat fara a se gandi ca cele 7.500 de monede virtuale bitcoin care se aflau pe el vor ajunge sa valoreze milioane de euro, scrie AFP.

James Howells, in varsta de 28 de ani, a inceput in 2009 sa colectioneze bitcoin, atunci cand acestea nu valorau mai nimic.

Un an mai tarziu, computerul sau s-a stricat. Desi a pastrat hardul intr-un sertar, a sfarsit prin a uita de existenta acestuia.

Pana cand a vazut ca monedele virtuale s-au apreciat masiv, pana la punctul in care au depasit miercuri pragul simbolic de 1.000 de dolari.

Prea tarziu, pentru ca aruncase hardul "intre iunie si august, fara indoiala in iulie", in timpul unei curatenii de amploare, cu tot cu comoara evaluata la circa 5,5 milioane de euro. Un adevarat dezastru.

Ce e mai rau e ca acesta stie exact unde se afla hardul: intr-un centru de reciclare a deseurilor electronice din Newport, in Tara Galilor. Problema este ca are marimea unui teren de fotbal, dupa cum a declarat acesta, joi, pentru BBC.

"Cand l-am vazut, primul meu gand a fost: s-a dus", a explicat el. "Managerul mi-a confirmat cele mai aspre temeri cand mi-a spus ca deseurile care au fost aruncate aici in urma cu trei sau patru luni se afla in prezent sub un metru sau un metru si jumatate de deseuri aruncate", a adaugat acesta.

Singura sa speranta consta in organizarea unei cautari de mare amploare. "Fac asta atunci cand cauta indicii. Dar sunt atunci intre 15 si 20 de oameni, echipati cu combinezoane speciale, cu excavatoare si caini. Nu am mijloacele sa finantez o astfel de operatiune fara a avea siguranta ca imi gasesc banii la final", afirma acesta, cu amaraciune.