​Deutsche Bank a inaugurat joi in Bucuresti un centru global de tehnologie care creeaza aplicatii software pentru banca germana si va avea 100 de angajati pana la jumatatea acestui an si 500 pana la final de 2016. Centrul se afla in zona Pipera din nordul Capitalei unde germanii au inchiriat doua etaje ale unei cladiri de birouri. Deutsche Bank a investit pana acum 10 milioane euro in proiect si a apelat si la o schema de ajutor de stat. La inaugurare a participat si premierul Victor Ponta.

In centrul DBGTFoto: Deutsche Bank

Denumit DB Global Technology, centrul este condus de Marian Popa (59 ani), spatiile de birouri ocupa 6.000 mp, iar angajatii vor dezvolta aplicatii software, arhitecturi, analiza functionala si management de proiect. Practic e vorba de solutii bancare ce vor fi utilizate de filalele Deutsche Bank, pe diverse domenii, precum trezorerie si solutii de creditare.

Salariile medii sunt in intervalul 1500-2000 euro/luna, iar Deutsche Bank a apelat si la o schema de ajutor de stat pentru acest centru, primind un total de 15,6 milioane euro pentru un proiect de 39,2 milioane euro.

Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numarul angajatilor a ajuns acum la 65 si va totaliza 200-250 la final de an. Centrul de tehnologie este operational din ianuarie 2014

Anterior, in perioada 2004-2012, Marian Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield in cadrul caruia numarul salariatilor a crescut de la 40 la 800 de angajati, distribuiti in patru sedii din Europa Centrala si de Est.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si furnizeaza produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private banking pentru clientii persoane fizice.