Coinzone, platforma de tranzactionare cu monede virtuale stil Bitcoin are 11 angajati, va ajunge in curand pana la 15 si se orienteaza catre piete unde monedele virtuale pot rezolva probleme si unde oamenii prefera sa evite sistemele traditionale de plata si vor sa excluda bancile din tranzactii, a spus intr-un interviu pentru HotNews, Manuel Heilmann, Coinzone CEO si co-fondator. Coinzone este noul proiect al antreprenorului Radu Georgescu, compania fiind infiintata la inceput de an alaturi de doi parteneri de afaceri.

Radu Georgescu, fondator al GECAD Group si cunoscut pentru dezvoltarea unor companii precum Avangate si ePayment, devine sef al board-ului companiei Coinzone. Aceasta propune un nou "payment gateway" global pentru Bitcoin si monede virtuale cu localizare pentru Europa si tarile emergente. Compania are operatiuni in Statele Unite si Europa, iar in Romania se gaseste departamentul de dezvoltare.

Radu Georgescu a infiintat compania Coinzone in 2014 impreuna cu Diwaker Singh si Manuel Heilmann, iar in 6 mai a fost procesata prima tranzactie Bitcoin. Ca numar de angajati, in prezent sunt 11 si in lunile urmatoare se va ajunge la 15, a spus intr-un interviu pentru HotNews, CEO-ul Manuel Heilmann. Strict despre pietele in care compania se va extinde in viitorul apropiat CEO-ul nu a dat detalii, insa a spus ca va fi "aproape de potentialii clienti".

Bitcoin este o moneda despre care s-a scris mult, insa adoptia nu e mare. Cine o foloseste cel mai adesea? SUA are un mare numar de "libertarieni", oameni care vor sa evite sistemele traditionale de plati si sa excluda bancile din tranzactii. "Avem insa incredere si in pietele unde Bitcoin chiar rezolva probleme. Piete in care foarte putini cumparatori si vanzatori au acces la sistemele traditionale de plata, cum ar fi cartile de credit sau cec-urile. Suntem deasemenea convinsi ca Bitcoin deschide noi oportunitati si in pietele unde adoptia cartilor de credit a fost in mod traditional mai mica, precum Germania", mai spune seful companiei.

In Romania Bitcoin nu este prea cunoscuta cu exceptia catorva initiative, insa seful Coinzone spune ca asta se va schimba si de-abia asteapta sa plateasca prin Bitcoin o calatorie cu taxiul in Bucuresti "Aveti o rata buna de penetrare a internetului, romanii sunt curiosi sa incerce lucruri noi si este doar o chestiune de timp pana cand Bitcoin va prinde viteza si aici", spune seful Coinzone care adauga ca va incerca sa promoveze in randul romanilor avantajele monedei virtuale.

Nu va fi insa usor, fiindca Bitcoin a fost in centrul unor scandaluri internationale, este considerata volatila si se spune ca va fi folosita pentru fraude financiare, profitandu-se de independenta fata de sistemele financiare clasice.

Manuel Heilmann admite ca pentru multi este volatila, insa spune ca acest defect va disparea cu cat numarul de oameni care folosesc Bitcoin va creste "Mai mult, exista monede nationale volatile, cum ar fi pesosul argentinian, iar in aceste piete adoptia de Bitcoin creste exponential, lucru care va diminua volatilitatea generala"

"Bitcoin va schimba fundamental modul in care oamenii efectueaza platile in piete unde sistemele traditionale de plata sunt mai putin dezvoltate. Deseori, firmele mici si mijlocii din Europa si din tarile emergente au cerinte speciale. Obiectivul nostru este de a raspunde acestor cerinte specifice, dincolo de simpla procesare a platilor", spune Manuel Heilmann, Coinzone CEO si co-fondator.

Manuel Heilmann are o experienta internationala vasta in eCommerce, activand in acest domeniu in ultimii 13 ani. Inainte de Coinzone, Manuel Heilmann a fost Vicepresedinte si General Manager in cadrul diviziei MyCommerce a companiei Digital River.

Printre co-fondatorii Coinzone se afla Radu Georgescu, care este si presedinte al board-ului, dar si Diwaker Singh, de asemenea membru al board-ului, ambii cu multi ani de experienta in eCommerce, software si companii de plati.