O parte dintre utilizatorii Apple s-au plans ca upgradarea iPhone-urilor la noul iOS 8 este greoaie si i-a obligat sa stearga multe poze si fisiere de pe telefon pentru a face loc sistemului care ocupa 5,8 GB.

Apple iOS8Foto: Apple

Site-uri precum ZDNet si BBC scriu ca multi fani Apple care abia asteptau lansarea iOS 8 se plang ca instalarea a fost greoaie din cauza ca sistemul ocupa 5,8 GB. Problema a fost mai mare pentru cei care au iPhone cu 16 GB stocare, din cauza ca sunt nevoiti sa stearga multe fisiere pentru a face loc pe telefon celui mai noi iOS. Unii useri se plang ca selectarea fisierelor ce merita sterse a durat peste o ora.

Multi spun ca desi Apple a stiut mereu sa pastreze lucrurile simple si functionale, de data aceasta a "dat-o in bara" cu upgrade-ul facut direct de pe telefon. Sistemul iOS devine din ce in ce mai voluminos ca spatiu de stocare cu fiecare noua generatie crescand si timpul necesar stergerii de fisiere pentru a face loc pe telefon.

Cei care nu vor sa stearga multe de pe telefon sunt sfatuiti sa faca update prin iTunes, conectand telefonul la un Mac sau PC, nu inainte insa de a face back-up-uri pe iTunes.