Actiunile Apple au cazut cu peste 3% joi, stergand 23 de miliarde de dolari din capitalizarea bursiera a gigantului, in urma reactiei investitorilor la scandalul "bendgate" si la problemele intampinate de sistemul de operare iOS8, ceea ce i-a facut pe ziaristii britanici de la The Independent sa se intrebe daca nu cumva este vorba despre cea mai proasta lansare Apple.

iPhone-ul indoitFoto: Captura YouTube

Joi, Apple a facut un gest putin o bisnuit, cerandu-si scuze dupa problemele inregistrate de iOS 8.0.1, dar minimazand acuzatiile legate de indoirea unor aparate iPhone 6.

Declaratiile nu au linistit insa investitorii. Actiunile au inchis la 97,87 dolari - sub pragul psihologic de 100 de dolari - dupa ce atinsesera un maxim de 103,74 dolari in cursul lunii.

Miercuri, Apple s-a confruntat cu mari probleme dupa ce utilizatorii care instalasera update-ul 8.0.1 au reclamat ca nu pot da telefoane si au intampinat probleme la folosirea logarii prin Touch ID.

Incidentul a venit la cateva ore dupa ce au aparut reclamatii legate de faptul ca noile lor aparate iPhone 6 s-au indoit in buzunare, intr-un incident denumit de presa internationala "Bendgate".

Ieri, compania a subliniat ca aparatele iPhone folosesc cea mai rezistenta sticla din industrie si insertii de otel si titan pentru a le spori rezistenta. In ciuda inflamarii de pe retelele sociale, Apple a afirmat ca doar noua clienti au contactat compania pentru a reclama o indoire a aparatului.

Un purtator de cuvant al companiei a precizat: "La o utilizare normala, o indoire a unui iPhone este extrem de rara si pe parcursul primelor sase zile de vanzari noua clienti au contactat Apple pentru o indoire a iPhone 6 Plus."