Hewlett-Packard va anunta luni ca se scindeaza, divizia de PC-uri si imprimante urmand sa se separe de cea de hardware si servicii pentru companii, scrie Wall Street Jornal, citand surse din piata. Mai multe companii, cum ar fi eBay, au ales sa se "rupa" deoarece divizii cu evolutii total diferite sunt mai bine gestionate ca entitati separate.

Divizia de computere si imprimante merge mai bine si va fi separata de cea de "corporate hardware and services operations" care merge mai rau. Fiecare dintre ele are venituri anuale de peste 55 miliarde dolari, insa HP desfasoara un amplu plan de restructurare care duce la reducerea cu 50.000 a numarului de angajati.

Acum trei ani HP a fost la un pas de a vinde divizia de PC-uri, insa a renuntat la idee, decizia fiind considerata una foarte buna fiindca vanzarile si-au mai revenit dupa ce la conducerea companiei a venit Meg Whitman.

Whitman a repus compania pe linia de plutire, insa nu a putut face asta fara concedieri masive. Acum vine si masura scindarii, strategie aleasa de mai multe companii mari ale caror divizii au evolutii atat de diferite, incat doar ca entitati separate pot fi gestionate eficient.