Satya Nadella, cel care de anul acesta conduce Microsoft, a facut la un eveniment de tehnologie o gafa pentru care a fost intens criticat. Intrebat in ce mod ar trebui femeile din IT sa ceara o marire de salariu, el le-a sfatuit sa nu faca asta, ci sa aiba incredere in sistem, fiindca nu ar fi o "karma buna" sa solicite salariu mai mare. Indianul si-a cerut apoi scuze si pe Twitter si intr-un mail catre angajati, admitand ca a dat un raspuns nepotrivit. La Microsoft, ca si la alte mari companii din tehnologie, femeile reprezinta cam 30% din totalul angajatilor.

Satya NadellaFoto: Microsoft

Nadella a participat la un eveniment despre prezenta femeilor in domeniul tehnologiei (puternic dominat de barbati) si a fost intrebat cum ar trebui sa ceara o marire de salariu o femeie care e convinsa ca merita salariu mai mare, dar nu are curaj sa il ceara. Raspunsul a suparat multa lume: "Nu e vorba de o crestere de salariu, ci sa ai incredere ca sistemul iti va da cresterile potrivite de-a lungul timpului." El a mai spus si ca nu e o "karma buna" sa ceri o marire de salariu.

Pe internet Nadella a fost intens criticat pentru atitudine, insa si cea care il intervieva, Maria Klawe, director la Microsoft, l-a contrazis, in uralele publicului. Nadella a revenit cateva ore mai tarziu admitand pe Twitter ca nu s-a exprimat clar.

Incercand sa repare greseala, Nadella a dat si un mail catre angajati in care spune ca a raspuns "complet gresit". El adauga ca sustine programeleandite sa aduca mai multe femei in industria IT si ca este pentru reducerea diferentei de salarii dintre femei si barbati, astfel incat ambele categorii sa fie platite egal pentru acelasi tip de munca.

"Cand e vorba de un sfat legat de cum sa ceri o marire de salariu in cariera, sfatul dat de Maria este cel mai bun. Daca crezi ca meriti salariu mai mare, cere-l pur si simplu"

La Microsoft, ca si la alte mari companii din tehnologie, femeile reprezinta cam 30% din totalul angajatilor.