Google si-a schimbat logoul, pentru a marca aterizarea robotului Philae pe cometa Churyumov-Gerasimenko
Robotul european Philae a aterizat miercuri pe nucleul unei comete, o premiera in istoria spatiala, a anuntat Agentia Spatiala Europeana, citata de AFP.
Robotul Philae a coborat lin spre cometa 67/P Churyumov-Gerasimenko, la care a ajuns dupa sapte ore de la desprinderea de sonda Rosetta la ora 10,00 (09,00 GMT). "A decurs bine. Suntem foarte fericiti. A decurs fara probleme", a declarat Andrea Accomazzo, directorul de zbor pentru misiunea Rosetta la Centrul European de Operatiuni Spatiale (ESOC) al ESA, in Darmstadt.
Responsabilii misiunii sondei europene Rosetta, care navigheaza de zece ani in spatiu, au dat miercuri dimineata ultima unda verde pentru lansarea micului robot-laborator cu o greutate de 100 kg.
Lansat la circa 20 km de suprafata cometei, Philae va cadea liber sapte ore inainte de a incerca sa aterizeze pe nucleul cometei Churyumov-Gerasimenko.
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
"La mission Rosetta de l’ESA vient de voir son module Philae réaliser un atterrissage en douceur sur une comète. "
Deci aterizare. Chestiile cu aselenizarea, amartizarea si asolizarea si chiar "apuntarea" sunt niste inventii de presa romanesti. Chestii de oameni cu prea mult timp liber la dispozitie.
Aia care chiar sunt ocupati sa construiasca vehiculele astea si sa le utilizeze fie ca folosesc termenul "landing" in engleza, fie "atterrisage" in franceza (uneori cu variatia "amerrisage" pt. hidroavioane). Si cam atat. Fara asolizari, apuntari, amartizari, aselenizari, samd.
N.Red. Multumim pentru observatie