Atos, unul dintre principalii furnizori internationali de servicii IT, a anuntat achizitia companiei Xerox IT Outsourcing. Achizitia urmeaza sa fie finalizata la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2015, iar suma tranzactiei va ajunge la 1,05 miliarde de dolari. Atos preia cei 9.800 de angajati ai diviziei de Xerox, 4.500 dintre ei fiind in SUA.

In urma achizitiei companiei Xerox IT Outcourcing (ITO), Atos isi va tripla volumul operatiunilor pe piata din SUA, aceasta urmand sa devina regiunea geografica in care compania desfasoara cele mai multe operatiuni.

De asemenea, Atos va deveni unul dintre principalii furnizori de servicii IT ai Xerox, iar clientii diviziilor Business Process Outsourcing (BPO) si Document Outsourcing din cadrul Xerox vor avea acces la capacitatile IT ale Atos la nivel global.

Xerox este in plina transformare sub conducerea Ursulei Burns care a preluat functia de CEO in 2010 si a schimbat profilul companiei care era atunci cunoscuta pentru copiatoare, insa acum a ajuns un furnizor de servicii de business. In plus, Xerox nu doar a vandut diverse divizii, ci a facut si mai multe achizitii (trei anul acesta).

Atos si Xerox vor avea o colaborare strategica la nivel mondial, in cadrul careia vor crea impreuna proiecte si se vor prezenta impreuna pe piata, cu scopul de a maximiza oportunitatile in ceea ce priveste furnizarea de servicii IT pentru Atos, respectiv servicii BTO pentru Xerox, atat in Europa cat si in America de Nord.

"Aceasta tranzactie ne va permite sa cream o amprenta mai puternica pe piata din SUA, o piata care inca de la inceput a fost interesata de adoptarea tehnologiilor inovative si accesarea resurselor de specialisti talentati si calificati. Suntem incantati sa le uram in curand bun venit celor 9.800 de noi colegi, care vor face parte dintr-o companie care e lider in domeniul in care activeaza si este dedicata celor mai avansate servicii IT", spune Thierry Breton, Presedinte si CEO Atos.

"Atos este o companie cu care avem o relatie de lunga durata, colaborand pentru diferite capacitati. Prin vanzarea diviziei ITO catre Atos, clientii nostri din toata lumea au acces la o suita extinsa de capabilitati IT, care vine in completarea solutiilor Xerox pentru BPO si Document Outsourcing. Aceasta tranzactie se aliniaza strategiei noastre continue de management al portofoliului si ne ajuta sa ne concentram mai bine asupra acelor domenii in care putem livra cea mai mare valoare si expertiza clientilor", a declarat Ursula Burns, Presedinte si CEO Xerox.

Atos SE (Societate Europeana) este o companie de servicii in tehnologia informatiei cu venitul anual in 2013 de 8,6 miliarde euro si 76.300 angajati in 52 de tari.