Compania de retelistica Cisco a lansat noi solutii hardware si software de teleconferinta pentru companii mari si mici, printre produsele lansate fiind si "cel mai avansat sistem de comunicatii video din lume" care ajunge sa coste peste 100.000 de euro in versiunea cu optiuni maxime. Sistemul are camere video cu rezolutie 4K ce urmaresc automat vorbitorii si fac zoom automat pe prezentari.

Cisco TelePresence IX5000Foto: Cisco

Dupa noile tehnologii de colaborare pentru sali de sedinte si desktop prezentate in 2014, Cisco a lansat acum noi sisteme de colaborare.

Compania americana a lansat seria TelePresenceᅡ IX5000 care furnizeaza o experienta video premium de colaborare pentru grupuri de la sase pana la 18 oameni aflati in aceeasi incapere.

"IX5000 este cel mai avansat sistem de comunicatii video din lume. (...) Este atat de intuitiv, incat poti initia prima convorbire telefonica fara sa fi deschis manualul de utilizare sau sa fi solicitat ajutorul echipei de IT", spune Rowan Trollope, SVP/GM, Collaboration Technology Group, Cisco.

Sistemul poate afisa mai multe prezentari din mai multe surse in acelasi timp, iar la capitolul audio exista 18 boxe si un subwoofer.

In plus, compania a prezentat si Project Squared, o aplicatie de business dedicata echipelor si grupurilor care lucreaza impreuna. Aplicatia permite acces la chat, video, audio, intalniri virtuale si partajare de continut, fie ca este vorba despre proiecte individuale, fie ca implica activitatea unei echipe sau a unui departament.

Cisco Systems are afaceri de 47 miliarde dolari pe an si peste 74.000 de angajati pe plan mondial.