Samsung a lansat o noua camera foto, modelul mirrorless NX500 care combina dimensiunile unui aparat compact cu specificatiile unui DSLR. Camera are senzor de 28 MP, filmeaza in format 4K si cantareste aproximativ 300 de grame. Calendarul european de lansare nu a fost anuntat, insa in SUA camera va fi lansata in martie, la pretul de 800 de dolari.

Samsung NX500Foto: Samsung

Noua camera preia caracteristici tehnice de la modelul mai mare DSLR NX1 si le integreaza intr-un design compact. Si la pret diferenta este importanta, NX1 costand 1.500 de dolari, in timp ce NX500 va fi 800 de dolari.

Noul model are ecran AMOLED touch de 3 inci, senzor de imagine 28 MP BSI APS-C si capacitatea de a filma 4k (4096x2160 pixeli). Camera are conectivitate WiFi, NFC si Bluetooth, iar greutarea este de 287 de grame (fara baterie si card de memorie).

Codecul HEVC integrat eficientizeaza stocarea fisierelor video comprimand fisierele mari la jumatate din forma initiala, fara insa a compromite calitatea imaginii. In plus, fotografiile facute cu modul Interval Capture pot fi convertite in fisiere video time-lapse la calitate UHD direct in camera foto, fara a fi nevoie de transferarea imaginilor pe un PC.

Camera foto Samsung NX500 va fi disponibila incepand cu luna martie 2015, in culorile negru, alb si maro.

Aparatele foto mirrorless (fara oglinzi) imbina portabilitatea unui compact cu performantele unui DSLR intr-un aparat digital de dimensiuni decente. Primul mirrorless a fost lansat de Epson acum peste 10 ani ani, dar in ultimii patru ani numarul modelelor lansate a fost mare si preturile au mai scazut.