​QuickMobile, unul dintre cele mai mari magazine online de tablete, smartphone-uri si ceasuri inteligente, a avut afaceri de 45 milioane euro anul trecut si mizeaza pe 50 milioane euro anul acesta, a spus Tudor Tiboc, seful companiei. Firma din Baia Mare are 14 magazine fizice si ar mai vrea sa deschida trei anul acesta, iar in trei luni va lansa un magazin online international.

IDepozitul QuickMobileFoto: Hotnews

QuickMobile a fost infiintata in 2005 la Baia Mare de Tudor si Angela Tiboc, iar in prezent compania are 160 de angajati, o cifra de afaceri de 45 milioane euro si o retea de 14 magazine "fizice", in afara de magazinul online quickmobile.ro. Doua treimi din cifra de afaceri a venit de la smartphone-uri si tablete, iar 15% din smartwatch-uri si bratari de fitness. La cifra de afaceri au contribuit si accesoriile pentru dispozitive mobile, cum ar fi husele si castile premium.

Anul trecut compania a investit 6 milioane lei in noul sediu si in platforma online, iar profitul net a fost 1,25 milioane euro, fata de 900.000 in 2013.

Din cifra de afaceri de 45 milioane euro, 15 milioane euro au venit din vanzarile directe catre clientii finali QuickMobile, iar 30 milioane euro, din vanzarile catre alte magazine online si operatori telecom. Cele 30 milioane euro rezulta din vanzarile catre companii precum Orange, Vodafone, Telekom, OMV, Amazon.com, PC Garage, eMAG, DoMO, Altex, Flanco si cel.ro.

QuickMobile vinde smartphone-uri, tabletele, ceasuri inteligente si diverse accesorii pentru aceste produse, compania concentrandu-se pe telefoanele si tabletele premium.

Seful QuickMobile spune ca au fost intentii clare de a lansa noi categorii de produse, insa planul a fost abandonat "As zice ca ne-am oprit la timp si ne-am concentrat pe ce stiam mai bine.(...) In plus, din Baia Mare era greu de manageriat totul"

QuickMobile este printre cele cateva companii romanesti care livreaza produse pentru Amazon.com, colaborarea incepand acum un an si jumatate, dupa o perioada de sase luni in care gigantul american a facut verificari si a insistat ca sistemul informatic al QuickMobile sa fie compatibil cu cel al Amazon.com, iar o serie de cerinte au fost legate de logistica.

Din Baia Mare sunt livrate pentru Amazon produse ce ajung la clientii din cinci tari mari: Germania, Franta, Marea Britanie, Spania si Italia. "Absolut toate pachetele pleaca din Baia Mare si livram de trei ori pe saptamana", spune Tudor Tiboc care precizeaza ca a contat mult pentru Amazon si faptul ca sediul este in Baia Mare, deci aproape de Ungaria de unde transportul catre Europa de Vest este rapid.

De ce a ales Amazon.com sa lucreze cu o companie romaneasca foarte putin cunoscuta pe plan european? Fiindca in unele cazuri este cerere foarte mare pentru un telefon, iar pe cale oficiala, direct de la producator, Amazon nu poate satisface cererea fiindca ii este e rezervata o anumita cota de productie. QuickMobile poate obtine de la diverse companii cantitatile necesare, pentru a satisface cererea pe Amazon.com.

QuickMobile are un proiect important in 2015: extinderea internationala, printr-un magazin online european."Vrem sa iesim pe piata europeana, am pregatit site-ul quickmobileshop.com, echipa lucreaza de sase luni la el. Prima varianta va fi in engleza, o vom lansa in doua-trei lun si vom livra oriunde. In Romania lucram cu Fan Curier, iar in restul tarilor cu UPS si produsul va ajunge oriunde in trei-patru zile. Produsul care pleaca din Baia Mare ajunge pana seara la Budapesta", spune seful companiei.

Pentru anul acesta compania ar mai vrea sa inaugureze trei magazine fizice, pe langa cele 14 existente, posibile locuri fiind mall-uri din Brasov si Constanta. Ca si schimbare, este foarte posibil ca ponderea smartwatch-urilor sa creasca usor, dat fiind ca e o piata promitatoare, insa si una aflata la inceput de drum. si deci inca imatura. Totusi, ceasuri precum Moto 360 se vand bine fiindca au si design apropiat de ceasurile clasice.

Sotii Tiboc au deschis la inceput de 2015 si un business pe fashion: compania SOLE care vinde parfumuri, genti si ochelari de soare, Cele mai scumpe sunt gentile care trec si de 10.000 lei. Acum exista trei magazine SOLE (Bucuresti, Cluj si Nuremberg), ultimul find deschis la 1 februarie la Cluj. SOLE a avut afaceri de 8 milioane euro anul trecut, atat din retail, cat si din distributie. A fost lansat si un magazin online, soleshop.ro, iar anul acesta vor fi deschise cel putin doua noi magazine fizice, fiind vizate atat spatii in mall-uri (cum sunt magazinele din Cluj si Bucuresti), cat si spatii stradale.