Google a montat dispozitivul trekker pe o nava de pasageri si a fotografiat cursul Dunarii, de la Bratislava, la Cernavoda, putand fi vizionate peisaje din locuri deosebite, precum Cazanele Dunarii. Google a navigat si fotografiat Dunarea in vara anului 2014, preluand imagini din Slovacia, Croatia, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Cazanele Dunarii, pe Street ViewFoto: Google

Cateva locuri impresionante de pe cursul Dunarii din Romania care pot fi explorate in Google Maps:

Cazanele Mari, in dreptul Pesterei Ponicova

Rasarit pe Dunare (podul Cernavoda)

Podul Anghel Saligny (Cernavoda)

Cazanele Mici, statuia lui Decebal

Fortareata Golubac

Podul Giurgiu - Ruse

Portile de Fier 1

"Fotografierea cursului Dunarii reprezinta unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima data cand Google a realizat o colectie de imagini care se intinde pe sase tari. Oricine poate porni intr-o croaziera pe Dunare si sa descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunarii", spune Dan Bulucea, country manager Google Romania.

Sunt cuprinse sase tari, trei capitale, cetati, defilee si mii de peisaje impresionante.

Google a navigat si fotografiat Dunarea in vara anului 2014, preluand imagini din Slovacia, Croatia, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Romania. Astazi, Google anunta publicarea in Street View a acestora. Pot fi explorate astfel doua treimi din cursul Dunarii, de la granita Slovaciei cu Austria si pana la Cernavoda, in Romania.