Ceasul inteligent al Apple este disponibil de astazi pentru precomanda, iar in Romania Quickmobile il are in oferta cu preturi ce pornesc de la 1.849 lei pentru versiunea Sport. Modelul cel mai scump costa 79.999 lei (19.300 dolari) si are carcasa din aur roz de 18 karate. E greu de prezis cat de bine se va vinde ceasul, principalele sale dezavantaje fiind pretul ridicat si autonomia redusa a bateriei.

Apple Watch la 80.000 leiFoto: Quickmobile

Livrarile primelor unitati vor fi realizate pe 24 aprilie 2015, in acelasi timp cu disponibilitatea Apple Watch pe pietele din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Japonia, Hong Kong, Germania si Franta. Astfel, QuickMobile este primul retailer IT&C din Romania care va avea acest produs in stoc, spune compania.

Ceasul inteligent este disponibil in toate cele 3 colectii, cu preturi cuprinse intre 1.849 lei si 5.799 lei pentru variantele Watch Sport si Watch, in timp ce preturile pentru Watch Edition, varianta de lux, placata cu aur de 18k, variaza intre 49.999 lei si 79.999 lei.

Modelul Watch Sport, cu carcasa din aluminiu, geam protector mineral si bratari din cauciuc sintetic, este disponibil in mai multe variante de culoare, in timp ce versiunea Watch are carcasa din otel inoxidabil, curea din piele sau metalica si geam din safir. Ambele modele sunt disponibile atat in varianta de 38 mm, cat si de 42 mm. La 4.000 de lei poate fi cumparata versiunea cu carcasa din otel inoxidabil.

Apple Watch se poate conecta doar la dispozitivele iPhone si ofera interfete NFC, Bluetooth 4.0 si Wi-Fi. Utilizatorii pot utiliza ceasul pentru initierea apelurilor telefonice, controlul camerei foto de pe iPhone, precum si integrarea cu aplicatia Siri.

Primele review-uri facute de presa internationala pentru Apple Watch au venit cu verdicte diverse. Ceasul a fost caracterizat ca fiind "stilat", insa la partea de minusuri au existat cateva mentiuni: autonomia redusa a bateriei si lentoarea cu care functioneaza unele aplicatii, concluzia fiind ca mai e destul loc de imbunatatire. O alta critica este legata de interfata care este un pic complicata. La unison cei care l-au testat spun ca este cel mai reusit model de pe piata, insa nu trebuie sa uitam ca vorbim de o piata aflata inca la inceput.