Reteaua de socializare Facebook a anuntat marti introducerea a trei modificari in algoritmul de afisare a continutului in fluxul de stiri al fiecarui utilizator, in incercarea de a indeplini o serie de cereri ale publicului, in urma unui sondaj efectuat in randul utilizatorilor platformei online, scrie Mediafax.

Potrivit unui anunt publicat pe pagina http://media.fb.com, reteaua de socializare a introdus de marti noi reguli privind afisarea continutului in fluxul de stiri (newsfeed) al utilizatorilor.

Astfel, in cazul utilizatorilor care au putini prieteni sau prieteni care publica foarte putin continut pe Facebook, reteaua a modificat regula referitoare la restrictiile de afisare a postarilor multiple consecutive din partea aceleiasi surse, oferind astfel utilizatorilor care doresc sa petreaca mai mult timp online, mai mult continut din partea prietenilor si paginilor pe care acestia le urmaresc.

Facebook spune ca, in urma sondajului efectuat in randul utilizatorilor retelei de socializare, multi dintre acestia s-au plans de faptul ca rateaza postari importante din partea prietenilor si ale altor surse pe care le urmaresc. Pentru a rezolva aceasta problema, algoritmul de afisare a continutului a fost modificat pentru a permite o pozitie superioara in newsfeed a postarilor directe din partea prietenilor si a celor cu care utilizatorii interactioneaza cel mai des pe platforma online, cum ar fi fotografii, videoclipuri, linkuri si actualizari ale "statusului".

Facebook a dat asigurari ca persoanele care citesc stiri sau interacioneaza des pe platforma cu continutul unor pagini pe care le urmaresc nu vor avea de suferit, articolele urmand sa fie in continuare livrate in newsfeed, pe baza preferintelor fiecaruia, dar prioritare vor fi actualizarile din partea prietenilor.

O alta problema reiesita in urma sondajului efectuat in randul utilizatorilor este ca acestia nu doresc sa vada cand prietenii lor comenteaza la un articol sau dau "like" unei postari. Facebook a precizat ca aceste informatii vor fi afisate, incepand de marti, mai jos in fluxul de stiri sau chiar deloc, ceea ce va maximiza sansele ca utilizatorii sa vada mai intai continutul publicat de prietenii cei mai apropiati si de paginile pe care le urmaresc.

Potrivit anuntului de marti al Facebook, schimbarile efectuate asupra algoritmului de afisare a continutului vor avea un impact variat asupra distribuirii catre fani a continutului publicat pe Facebook de pagini precum cele ale institutiilor mass-media, acest lucru depinzand de publicul fiecarei pagini si de cat de mult continut este publicat. Reteaua de socializare a precizat ca este posibil ca in anumite cazuri numarul de utilizatori care vor vedea continutul publicat de o pagina sa scada, ceea ce va duce si o scadere a traficului web catre site-ul respectiv, dar ca, in timp, aceste posibile probleme se vor rezolva atat timp cat continutul publicat este de interes pentru fani.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lunii octombrie 2014 publicatia The Wall Street Journal.