Producatorul local de aplicatii online Zitec a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere cu 50% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada din 2014, iar pentru intreg anul 2015, compania tinteste un business de 5 milioane de euro. Compania a investit in mai multe startup-uri, iar unul dintre ele a obtinut si o prima runda de finantare.

Afacerile Zitec s-au majorat cu 50% in primele sase luni, iar oficialii companiei isi propun sa mentina acest ritm la nivelul intregului an si sa ajunga la 5 milioane de euro la finalul lui 2015. Astfel, anul acesta va fi al cincilea an consecutiv in care business-ul Zitec va inregistra o crestere procentuala de doua cifre. Cresterea este generata atat de serviciile de dezvoltare software si consultanta IT cat si de serviciile de online marketing.

Din totalul veniturilor inregistrate de Zitec in primele sase luni ale anului, jumatate au provenit din proiectele livrate clientilor din strainatate, iar cealalta jumatate din contractele cu companii de pe plan local, printre clientii noi atrasi numarandu-se STMicroelectronics, Groupama si reteaua de restaurante City Grill. Zitec a avut anul trecut afaceri de 3,3 milioane euro.

Compania a investit in mai multe startup-uri, iar unul dintre ele a obtinut si o prima runda de finantare. "Dupa 7 investitii in firme de tip startup din San Francisco, New York, Londra, Amsterdam si Romania, ne bucuram ca Zipongo.com, un startup pe care l-am sustinut incepand cu 2011, a incheiat cu succes o prima runda de finantare, coordonata de fondurile de investitii Excel Venture Management si Rally Ventures. Pana in acest moment Zipongo a primit in total finantari de peste 10 milioane de dolari", a declarat Alexandru Lapusan, CEO si Co-fondator Zitec.

Cele mai recente sturtup-uri in care Zitec a decis sa investeasca sunt Citinite (Marea Britanie), care se axeaza pe furnizarea unor instrumente de marketing si promovare catre organizatorii de evenimente din intreaga lume, si cosQuare (Olanda), care vrea sa creeze o comunitate internationala de cumparaturi online. Anul acesta, Zitec continua sa sustina si investitia locala in editura specializata in comic-books HAC!BD.