Pokemon Go, jocul care consta in urmarirea de monstruleti virtuali pe strazile orasului, s-a lansat oficial in Germania si Marea Britanie, semn clar ca alte tari europene vor urma in curand. Povestile nebunesti cu jocul de realitate augmentata continua si unele sunt ingrijoratoare. Cineva prindea pokemoni chiar langa patul sotiei care astepta sa nasca, unele cimitire roaga utilizatorii sa nu mai vina sa vaneze monstruleti, iar in Australia cativa tineri au fost amendati fiindca jucau Pokemon Go in timp ce erau la volan.

Jucand Pokemon GoFoto: Captura YouTube

Jocul Pokemon Go s-a lansat pe 6 iulie pe iOs si Android, iar numarul de descarcari in SUA, Australia si Noua Zeelanda a depasit toate asteptarile. Acum jocul s-a lansat si in doua mari piete europene: Germania si Marea Britanie, insa cei care nu mai au rabdare il pot descarca de pe site-uri precum apk mirror, existand insa riscuri de securitate informatica.

Jocul are succes urias fiindca a fost bine gandit sa raspunda la preferintele celor care stau toata ziua cu "nasul" in smartphone". Hartile virtuale sunt combinate cu lumea reala si oamenii pot vedea micii monstruleti suprapusi peste lumea reala. Cand te apropii de un pokemon camera telefonului se deschide si vezi micul monstru pe ecranul telefonului suprapus peste lucrurile din lumea reala. Evident ca ii poti face si poze pe care apoi le poti distribui. Jocul a creat dependenta si foarte multi au "butonat" ore in sir nauci pe strazile oraselor.

Nebunia Pokemon Go a generat situatii amuzante, periculoase si stupide, iesind la iveala tot felul de povesti nebunesti. De exemplu un user juca Pokemon chiar langa patul sotiei sale care astepta sa fie operata pentru a naste prin cezariana.

View post on imgur.com

Altii se ofera, contra-cost, fie sa-i plimbe prin oras cu masina pe cei care vor sa vaneze pokemoni, fie sa joace in locul lor pentru cei care au obosit.

Au fost si destule povesti absurde. Un tanar sustine ca a continuat sa joace Pokemon Go chiar si dupa ce a fost injunghiat, iar o fata a descoperit ca prietenul o inseala dupa ce s-a uitat in istoricul jocurilor prietenului. A descoperit ca jucase Pokemon Go si la casa fostei iubite..

Tot mai multi sunt suparati ca zona de langa casele lor a devenit "gym", adica un loc unde diversi useri se intalnesc sa-si puna pokemonii la lupta. In acele zone utilizatorii se strang si isi pun la lupta monstruletii capturati prin oras.

Diverse muzee din SUA interzic jucatul de Pokemon Go, exemple edificatoare fiind Holocaust Memorial Museum din Washington si Arlington National Cemetery din Virginia.

In Australia politia a amendat mai multi tineri care jucau Pokemon Go in timp ce conduceau masina, iar cativa pietoni si-au riscat viata fiindca nu erau atenti pe unde merg tot fiindca vanau monstruleti.