Aplicatia Uber este disponibila de joi in al treilea oras din Romania, Brasov, prima cursa putand fi efectuata la ora 13.00. In Brasov tariful pe kilometru este de 1,5 lei, iar pretul unei curse este de minim 7 lei. Compania spune ca o cursa de la Piata Sfatului la gara costa 8 lei in conditii de trafic normal. Uber s-a lansat in februarie 2015 la Bucuresti si in august 2016 la Cluj. Compania este controversata, insa are multi fani care sunt nemultumiti de taxi-urile clasice. Urmatorul oras in care Uber vrea sa se lanseze este Timisoara.

Strada din Scheii BrasovuluiFoto: Hotnews

In Brasov tariful de baza pentru Uber este de 1,5 lei, pe minut costul este de 0,2 lei, iar pe kilometru este de 1,5 lei. Tariful minim este de 7 lei, iar cel de anulare, de 6 lei.

Astfel, o cursa de la gara pana la Piata Sfatului va fi de aproximativ 8 de lei, in conditii de trafic normal.

"Brasov este un oras in plina dezvoltare si are nevoie de alternative inteligente. Vom veni intotdeauna acolo unde oamenii vor sa foloseasca Uber. Acum suntem aici si suntem pregatiti sa oferim inca optiune de mobilitate sigura si de incredere pentru utilizatori si o oportunitate economica flexibila pentru soferii care ne devin parteneri. Acelasi interes mare il vedem si la Timisoara, unde speram sa lansam in curand" a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania.

Toti soferii parteneri colaboreaza cu Uber prin intermediul unor entitati fiscale (companii inregistrate sau PFA) si trec printr-o verificare menita sa asigure siguranta serviciului, spune compania.

Primul brasovean care a incercat serviciul este Marius Vintila - producator de radio si activist de mediu. "Am mai spus-o, Brasovul este cea mai frumoasa parcare a tarii. Avand in vedere ca inca o varianta de transport ar putea decongestiona traficul si parcarile, macar cu putin, Uber este un serviciu binevenit. Fara sa mai punem la socoteala ca turistii din occident sunt familiari cu Uber si, asa, s-ar putea simti mai ca acasa".

Ube este prezenta in aproape 540 de orase din lume, dar a fost si in centrul unor uriase controverse si in cateva locuri aplicatia a fost interzisa.