Oracle anunta ca va cumpara compania Dyn care la final de octombrie a fost tinta unui urias atac informatic ce a lasat milioane de americani fara internet si a facut nefunctionale o serie de site-uri mari, scrie AFP. Dyn este mai putin cunoscuta publicului larg, insa are un rol central in buna functionare a internet-ului.

DynFoto: Dyn

Dyn are sediul in New Hampshire si este una dintre companiile care opereaza sistemele de nume de domeniu care ajuta directionarea traficului pe internet.

Compania are printre clienti 3.500 de companii printre care se numara Twitter, Netflix, Spotify, Pfizer si CNBC.

Oracle nu a anuntat pretul, insa achizitia o va ajuta sa-si dezvolte si mai mult serviciile de cloud.

Rolul crucial al Dyn a iesit la lumina pe 21 octombrie cand societatea a fost tinta unui atac informatic urias, derulat in mai multe "valuri". Efectul a fost dur: milioane de oameni nu au avut internet cateva ore in SUA si accesul la o serie de site-uri mari a fost imposibil, printre exemple fiind Twitter, Spotify, Netflix, Reddit, Airbnb, eBay, PlayStation Network, CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times si The Guardian.

Atacul a scos la iveala vulnerabilitatile diverselor obiecte conectate la internmet (camere video sau frigider) care sunt tot mai numeroase in casele oamenilor, dar care nu sunt eficient protejate impotriva atacurilor informatice.

Dyn a primit 38 milioane doalri finaintare in 2012 de la fondul de investitii North Bridge Venture Partners si 50 milioane dolari in primavara acestui an de la Pamplona Capital Management.