Uber, companie care s-a contrat cu autoritatile din mai multe orase, face o miscare de bunavointa si va lansa un site in care va publica informatii despre trafic, timpii dintre diverse puncte din oras si date istorice despre trafic. Datele se vor regasi pe un site numit Movement si vor fi despre cateva zeci de orase, informatiile provenind din traseele facute de masinile companiei. Muncipalitatile incearca sa inteleaga si sa gestioneze tot ce tine de trafic, iar informatiile de la Uber ar putea fi utile.

Uber MovementFoto: Uber

Site-ul va fi pus la dispozitia agentiilor de urbanism si cercetatorilor si apoi va putea fi utilizat si de publicul larg, initial urmand a fi disponibile date despre cateva zeci de orase dintre cele peste 500 in care Uber este disponibil.

Uber spune ca, analizand datele legate de toate calatoriile facute in aplicatie, poate estima cat timp faci din punctul A in punctul B intr-un oras la orice ora. Cei care vor accesa site-ul pot cauta si pot gasi date din trecut, afland spre exemplu in ce interval al zilei este traficul cel mai intens in anumite zone.

Uber a testat Movement in Washington DC, Sydney si Manila.

Compania este contestata in multe orase, iar lansarea Movement pare gandita sa arate ca Uber ofera ceva util oraselor in care opereaza.

Sursa: BBC