Marea Britanie este pregatita sa raspunda cu lovituri aeriene sau chiar sa trimita trupe terestre in caz ca ar fi victima unui atac cibernetic, spune ministrul Apararii, Michael Fallon, citat de Telegraph. Un atac cibernetic asupra sistemelor vitale din UK "ar putea sa ne determine sa dam o replica de orice tip: pe aer, pe apa, la sol sau in spatiul cibernetic", spune oficialul.

Sir Michael Fallon a avertizat potentialii atacatori ca Marea Britanie va riposta. El a adaugat ca au fost salvate vieti datorita capacitatii Regatului Unit de a efectua atacuri cibernetice impotriva Statului Islamic.

La o conferinta pe teme militare din Londra, un inalta oficial a spus ca Armata Britanica a ajuns in prezent sa aiba efective la fel de mici cum le avea acum aproape 400 de ani, pe vremea lui Oliver Cromwell.

La aceeasi conferinta din Londra, comandandatul suprem al Armatei SUA, Mark Milley, a spus ca este un mit faptul ca fortele speciale pot sa rezolve orice tip de misiune, adaugand ca ele sunt trimise sa rezolve lucruri la care nu se pricep.

Green Berets, SAS, SBS, Delta Force, Seal Team 6 sunt forte speciale, insa nu au cum sa castige singure razboaie. "Nici armatele terestre, nici fortele navale si nici cele aeriene. Natiunile lupta si castiga razboaie. Ele merg la razboi ca natiune si toate aceste operatiuni duc la castigarea unor razboaie daca operatiunile militare sunt combinate". Generalul Milley a adaugtat ca este un mit cel conform caruia razboaiele pot fi castigate rapid si armatele pot fi construite repede.