Cum vad oamenii de afaceri din Romania ideea de a inlocui o parte dintre angajati cu roboti

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Tendinta aceasta de automatizare este normala, dar trebuie insotita de masuri (fie din partea guvernelor, fie din partea companiilor) care se mentina somajul la cotele actuale, sau sa asigure venituri minime rezonabile pentru cei care nu-si gasesc un loc de munca.
O solutie ar fi injumatatirea timpului de lucru, astfel incat sa poata fi angajati de doua ori mai multi oameni acolo unde inca nu se folosesc roboti. Fireste, veniturile vor fi mai mici, dar se presupune ca bunurile si serviciile vor fi si ele mai ieftine odata cu sporirea eficientei prin folosirea robotilor.
Sugerezi sa oprim dezvoltarea tehnologica din cauza unor persoane care nu vor sa invete si sa le mai si platim salariu minim indiferent de performante?