Compania Cambridge Analytica, care l-a sprijinit pe Donald Trump sa castige alegerile prezidentiale din 2016, a fost suspendata de pe Facebook, dupa ce ar fi violat politica de protectie a datelor cu caracter personal, relateaza presa internationala.

Foto:

Facebook a spus intr-o declaratie ca a suspendat Cambridge Analyica, parte a grupului Strategic Communication Laboratories, dupa ce a primit o serie de rapoarte potrivit carora compania nu a sters informatii despre utilizatorii Facebook care au fost transmise catre o terta parte in mod nepotrivit.

"Vom intreprinde actiuni legale daca este necesar pentru a-i face responsabili pentru orice comportament ilegal", a spus Facebook.

Susendarea inseamna ca firma nu poate cumpara spatii pentru publicitate pe cea mai mare retea de socializare sau sa administreze paginile clientilor sai.

Organismul britanic pentru protectia vietii private a lansat anul trecut o ancheta privind modul cum sunt colectate si exploatate datele personale ale votantilor, a caror utilizare ar fi fost un factor cheie in victoria lui Trump.

Compania, care are birouri in Londra, New York si Washington, foloseste analiza datelor pentru a crea profile sofisticate ale diferitelor persoane pentru a prezice cum ar putea vota.

Detinuta partial de miliardarul american Robert Mercer, compania sustine ca a jucat un rol influent in alegerile din SUA, folosind capacitatile de analiza a datelor pentru a identifica segmentele decisive de alegatori.