​Mozilla vrea să profite de valurile create de scandalul Facebook-Cambridge Analytica și a anunțat o extensie despre care spune că ”îți izolează identitatea de pe Facebook de restul activității tale de pe web”. Add-on-ul are o serie de limitări, însă va fi pe placul celor îngrijorați de faptul că Facebook colectează extrem de multe date.

Facebook ContainerFoto: Mozilla

Firefox spune că add-on-ul se numește Facebook Container și se bazează pe o tehnologie la care compania lucrează de câțiva ani. Navigarea pe Facebook este izolată într-un tab de restul lucrurile pe care le faci pe web.

Mozilla spune că paginile web pe care le vizitezi ajung să spună foarte multe despre tine și chiar despre preferințele politice. În acest context, nu este de mirare că Facebook și multe alte companii încearcă să colecteze cât mai multe date și este imposibil să știi cine și ce află.

Despre extensia Container, Mozilla spune că îți izolează identitatea de pe Facebook de restul activității tale de pe web. fără a afecta în vreun fel modul în care accesezi Facebook pe browser.

”Diferența este că va fi mult mai greu pentru Facebook să folosească date despre activitatea ta în afara rețelei și să-ți trimită reclame sau alte mesaje țintite”, spune Mozilla.

Practic, Container încearcă să limiteze tenativele de tracking ale Facebook, fiind vorba de interacțiunile cu site-uri care au implementat butonul de Like sau autentificarea cu ajutorul Facebook.

Mozilla spune că această extensie nu ar fi putut opri colectarea tipului de date din scandalul Cambridge Analytica, dar adaugă cp add-on-ul oferă utilizatorului un control și poate limita ce informații sunt colectate.