La un an de la retragerea Uber din Danemarca șoferii care au condus pentru compania americană au primit înștiințări de la Fisc cum că au taxe în plus de plătit, scrie Reuters. Fiscul danez a calculat cât au șoferii de plătit în plus după ce s-a consultat cu autoritățile din Olanda, unde este sediul fiscal al Uber în Europa.

UberFoto: Flickr

Uber s-a lansat în 2014 în Danemarca, dar compania a decis să se retragă în februarie 2017 după ce Parlamentul a votat reguli stricte pentru aplicațiile de acest gen, precum montarea de aparate de taxat.

Acum, autoritățile fiscale daneze au verificat datele celor 1.195 de șoferi care au condus pentru Uber în 2014 și 2015 și au decis că, în total, aceștia au de plătit în plus 11,3 milioane de coroane (1,86 milioane dolari).

154 de cazuri vor fi analizate mai atent pentru a se determina dacă aceștia au fost în mod intenționat neglijenți cu plata taxelor și dacă ar trebui amendați.

Nivelul taxelor ce trebuie plătite a fost stabilit după ce Danemarca a cerut informații din Olanda, unde se află sediul fiscal european al Uber.

”Mii de șoferi din Danemarca au folosit aplicația Uber pentru a avea acces la oportunități economice șl i-am informat întotdeauna în legătură cu obligațiile fiscale”, spune compania.