​Google vrea să aducă o serie de schimbări la Gmail, cel mai probabil urmând să anunțe oficial acest lucru la conferința dezvoltatorilor din luna mai, scrie The Verge. Schimbările nu vor fi radicale, însă designul Gmail de pe desktop va avea mai multe în comun cu cel al aplicației de mobil.

Gmail va avea un nou designFoto: The Verge

În 2014, la ultima schimbare radicală a Gmail au fost mulți care au protestat, dorind ca vechiul design să rămână. Până la urmă oamenii s-au obișnuit și Gmail rămâne cea mai populară aplicație de e-mail.

Acum, Google pregătește o schimbare de design, însă nu una radicală. Va apărea o bară laterală ce îți permite să folosești rapid calendarul sau să iei notițe.

Va fi introdusă pe versiunea de desktop și posibilitatea de a răspunde rapid prin replici prestabilite, dar și o caracteristică ce îți permite să înlături temporar din Inbox unele e-mail-uri la care vrei să răspunzi mai târziu.

În plus, vor exista trei tipuri de layout-uri, inclusiv unul care scoate în evidență attachment-urile de la e-mail-uri, în special pozele, dar va fi și o versiune compactă în care pe pagină va fi afișat un număr mare de e-mail-uri. Această variantă va fi foarte asemănătoare cu cea din prezent, astfel încât să fie mulțumiți și cei care nu vor schimbări mari.

Sursă foto:The Verge