​Mark Zuckerberg are oficial un salariu de bază de un dolar/an, dar din 2015 și până în prezent cheltuielile cu securitatea și cu avioanele personale au totalizat 20 milioane dolari, arată documentele remise Facebook autorităților americane. Zuckerberg deține acțiuni în valoare de 70 miliarde dolari la Facebook, scrie The Guardian.

Mark ZuckerbergFoto: Captura YouTube

Cheltuielile cu paza și cu călătoriile au fost de 7,3 milioane dolari anul trecut, cu 50% mai mari decât în 2016. Facebook a suportat aceste cheltuieli pentru Mark Zuckerberg, compania explicând că sunt tot mai mari riscurile la adresa securității CEO-ului.

Din 2015 și până acum cheltuielile cu securitatea și cu deplasările în care au fost folosite avioane private au totalizat 20 milioane dolari. Facebook plătește și bodyguarzii care-l însoțesc peste tot pe șeful companiei. Anul trecut cheltuielile cu avioanele private au totalizat 1,5 milioane dolari, incluzând aici costuri cu combustibilul, taxe de zbor și cu plata echipajelor.

Cheltuielile cu securitatea pentru Sheryl Sandberg, al doilea om ca importanță în companie, au fost de 2,7 milioane dolari anul trecut. Sandberg a fost remunerată anul trecut cu 22,5 milioane dolari, incluzând salariu, bonusuri și acțiuni.