Un cetățean român care a lansat un atac informatic împotriva serverelor californiene ale popularului joc video online World of Warcraft (WoW) pentru a se răzbuna în urma unei dispute cu un alt jucător a fost condamnat luni la un an de închisoare în Statele Unite, anunță AFP.

Logo World of Warcraft Foto: worldofwarcraft.com

Calin Mateiaș, 38 de ani, din București, a fost extrădat în SUA după ce a inundat în 2010 serverele cu un număr atât de mare de cereri încât jocul a devenit inaccesibil pentru mii de jucători.

"Supărat de un jucător împotriva căruia juca în mod regulat, acuzatul s-a decis să-l facă pe acesta să piardă pe WoW oprind serverele astfel încât să nu mai poată accesa jocul", se arată în documentele depuse de procurori la tribunal.

"Actele sale au fost motivate de dorința puerilă de a câștiga la acest joc și de a-i vedea pe alții perizând", spun procurorii.

În februarie, Mateiaș a pledat vinovat în fața tribunalului din Los Angeles. Luna trecută, a plătit despăgubiri de 30.000 de dolari către Blizzard Entertainment, producătorul jocului.

Autoritățile americane au decis atunci să renunțe la acuzațiile de piratare cibernetică constituite într-un dosar separat.