​Apple renunță la construcția unui centru de date în Irlanda, investiție de un miliard de dolari, invocând întârzierile apărute la obținerea aprobărilor. Trei persoane care locuiesc în zona unde ar fi trebuit construit centrul s-au plâns în justiție că uriașa construcție ar putea afecta o pădure. Apple are 6.000 de angajați în Irlanda, baza sa europeană.

Centru de date AppleFoto: Apple

Apple anunța în februarie 2015 că va construi un centru de date de 166.000 mp lângă localitatea Athenry, dar o serie de amânări, după ce unii locuitori din zona s-au adresat justiției, au dus la decizia de acum. Înalta Curte a Irlandei a dat undă verde construcției, dar reclamanții s-au adresat Curții Supreme.

Apple spune că amânările i-au forțat să ia decizia, însă adaugă că restul proiectelor din Irlanda nu vor fi afectate.

Trei locuitori din zona unde centrul ar fi trebuit construit s-au adresat justiției, pentru a salva o pădure care, susțineau ei, ar avea de suferit de pe urma unui proiect atât de mare.

Irlanda va schimba legea, astfel încât centrele de date să fie încadrate la infrastructură de importanța strategică, ceea ce va face mai rapid întregul proces de autorizare.

Apple construiește noi centre de date și în Danemarca.

Sursa: AFP